Yrittäjä

Olen ollut yrittäjänä lähes 30 vuotta eli lähes koko työelämän. Olen perustanut ja johtanut useita eri alan yrityksiä eri yritysmuodoissa 80-luvulta lähtien. Ainoastaan kaksi yrityksistä on lopettanut toimintansa konkurssimenettelyllä. Olen käynyt läpi 90-luvun laman ja sen seuraukset sekä erilaisia yritystoimintaa haastaneita kriisejä. Olen oppinut paljon henkilökohtaisesti yrittäjyydestä, sekä menestyksistä että tappioista. Samalla olen löytänyt niitä keinoja, tietoa ja yhteistyötahoja, joita nyt osaan käyttää mennessäni eteenpäin. Olen hakenut apua ja sitä myös saanut.

Vaikeuksista selvinneenä haluan jakaa tietoa, jota oppikirjat eivät tuota ja auttaa yrittäjiä eteenpäin niin hyvinä kuin vaikeinakin aikoina. Näitä asioita haluan jakaa asiakkailleni. Olen toiminut yrityskummina (Suomen Yrityskummit ry) vuosien ajan ja sparrannut tehtävässäni lukuisia eri elinkaarensa vaiheessa olevia yrityksiä ja yrittäjiä. Itse olen saanut merkittävää apua yrityskummeilta omaan yritystoimintaani ja siitä olen kiitollinen.

Olen suorittanut sekä mainonnan perustutkinnon että mainonnan ja markkinointiviestinnän ammattitutkinnon. Olen täydentänyt opintojani vielä myöhemmin markkinointiviestinnän suunnittelun ja projektijohdon koulutuksella. Hyvänä lisänä on vielä bränding-koulutus. Hallitsen yritysten mainonnan ja markkinointiviestinnän eri osa-alueet sekä toteutusmahdollisuudet. Tuotteiden tai palvelujen brändäys onnistuu vahvalla osaamisella. Minulla on vankka kokemus markkinointiviestinnästä, osana yrityksen kokonaismarkkinointia. Vahvana osaamisena on ollut kiinnostus tekniikkaan, sen nopea omaksuminen ja näin hyvä ymmärrys asiakkaan viestinnän sisältöön.

Toimin yrittäjyyden kokemusasiantuntijana Suomen Vertaisyrittäjät ry:n toiminnassa, vertaistukena ja kokemusasiantuntijana konkurssin kokeneille yrittäjille. Toimin myös vapaaehtoisena Suomen Punaisen Ristin henkisen tuen hälytysryhmässä.

Kohtaan kaikkia yrittäjiä avoimesti ja myötätuntoisesti yrittäjän tilanteesta riippumatta.

Juha Peltonen, yrittäjä

Työura
Juha Peltonen Consulting 2019-
Suomen Vertaisyrittäjät ry, toiminnanjohtaja 2019-
Studio Peltonen Oy, yrittäjä, valokuvaaja 2009-2017
Valtra Oy Ab, marketing communication officer, 2005-2008
3Dolli Oy, projektipäällikkö, 2005-2006
Satagrafia Ky, projektipäällikkö 2003-2005
Atmis Oy, AD, ohjelmistokouluttaja 2000-2003
Capital Fennica Oy, yrittäjä, toimitusjohtaja 1997-2000
Mainostoimisto Suomen Teolisuusmainos Oy, yrittäjä, toimitusjohtaja 1988-2000
Valmet Oy, tekninen graafikko 1985-1988
Freelancer, yrittäjä 1983-1988

Koulutus
Planning ja projektihallinnan koulutus (markkinointiviestintä)
Taloushallinnon koulutus, JAMK
Markkinointiviestinnän ammattitutkinto (MAT)
Yrittäjäkurssi, Seppo Hoffrén Oy

Kursseja
Mielenterveyden Ensiapu 1, kouluttaja, Mieli ry
SPR, Vapepa, valmiuskouluttaja

Keski-Suomen vuoden yrityskummi 2021.

Tehdään yhdessä matka
yrityksesi menestykseen

juha@peltonenconsulting.fi
Puh. 050 464 5762