Seurakuntavaalit

Olen ehdokkaana Jyväskylän seurakunnan vaaleissa numerolla 21. Perheeni kotipaikka on Vaajakoski, jota se on ollut jo yli 10 vuoden ajan. Lapset ovat saaneet kasvaa Jyskän ja Vaajakosken kouluissa ja kaveripiirissä. Vaajakosken kirkko on ollut ollut paikka sekä ilolle että surulle. Tosin, paikan remontti ottaa nyt aikansa. Toivon tietysti, että seurakuntavaalien jälkeen voisin olla vaikuttamassa tämän seurakunnan elämään.

Olen ja olen ollut useissa luottamus tehtävissä erilaisissa yhdistyksissä ja järjestöissä vuosikymmenien ajan. Olen aktiivinen toimija useissa erilaisissa vapaaehtoisjärjestöissä. Olen Jyväskylän Seudun Yrittäjäkokoomuksen varapuheenjohtaja.

Näkymä Kanavuoresta 2022.
Kuva: Hannu Rainamo

Miksi kristinusko ja seurakunta ovat tärkeitä meille? Oletko ajatellut elämän merkitystä tai tarkoitusta? Minä olen. Olen lähes koko ikäni toiminut yrittäjänä, hankkinut leipäni omalla työlläni ja ottanut vastuun tekemisistäni. Vastoinkäymisiä on ollut, mutta ilman uskoa tulevaan ei elämä olisi nyt tässä. Olen kahden teinin lähivanhempi, vastaan heidän elannostaan sekä isänä heidän kasvatuksestaan. Suuri tehtävä, jota en jättäisi kokematta. Perhe ja perhearvot ovat siksi tärkeitä. Nuorissa on meidän tulevaisuus. Haluan myös antaa yritysmaailmasta saamani pitkän kokemuksen seurakuntamme taloudellisten asioiden edistämiseksi. Haluan vaikuttaa, auttaa ihmisiä ja luoda siihen mahdollisuudet. Mikä muu kuin meidän seurakunta voisi tarjota ihmisille, lähimmäisillemme suojaa, turvaa ja kotia hengelliseen elämään.

Allekirjoitan myös puoleemme Kokoomus arvot ja vaaliteemat – kirkko ihmisten kylässä

Kirkon arvoja ovat usko, toivo ja rakkaus. Niiden toteuttaminen vaatii toisinaan rohkeutta. Meillä kokoomuslaisilla on rohkeutta ja kykyä tehdä seurakunnissa valintoja, joissa korostuvat merkityksellisyyden, osallisuuden ja yhteisöllisyyden näkökulmat.

  • Jokainen ihminen on merkityksellinen – ihmisarvo on jakamaton, eikä riipu syntyperästä.
  • Osallisuuden kokemus syntyy kohtaamisesta ja hyväksynnästä – emme hyväksy mitään syrjintää, rasismia tai kiusaamista. Osallisuuden edellytyksiä ovat tasa-arvo, esteettömyys ja saavutettavuus.
  • Rohkeutta tehdä valintoja, joilla kirkon merkityksellisimmät toiminnot pidetään lähellä ihmisiä, vaikka verotulot pienenevät ja toimintoja joudutaankin miettimään uudelleen.

Seurakunta on jokaisen seurakuntalaisen vahvuuksista ja osaamisesta muodostuva yhteisö.