Valokuvaus on aina ollut osa työtäni ja on edelleen myös intohimoni .

Valokuvaus on kuulunut elämänuraani sen alusta saakka. Aloittaessani kuvittajana ja kuvankäsittelijänä retussiruiskutekniikalla 80-luvun alussa, valokuva oli sen ydin. Kuvat olivat tuolloin mustavalkoisia paperivedoksia, joihin vesiväreillä tehtiin tarvittavia korjauksia, pintojen viimeistelyjä, kiiltoja ja syväyksiä. Graafisen suunnittelijan työssä oma valokuvaaminen sekä yhteistyö ammattivalokuvaajien kanssa kartutti omaa osaamista sekä loputonta intoa aiheeseen. Jossain vaiheessa valokuvaus sisältyi myös opintoihin ja antoi teoreettista osaamista. 80-luvulla kuvaaminen filmille ja labbistyöt tulivat tutuiksi. Taitaa vieläkin varastosta löytyä valokuvien kehitysvälineet suurennuskoneineen. 90-luvun taitteessa siirryttiin tietotekniikkaan ja PhotoShop 3.0 oli nykyisen kuvankäsittelyn alku.

Henkilökuvaus

Uusien ihmisten kohtaaminen on aina uusi kokemus. Henkilön kuvaaminen taasen antaa työlle haasteen. Kuinka kuva kertoo ihmisestä itsestään. Olen kuvannut urallani satoja henkilöitä, yksilökuvina sekä suurissakin ryhmissä.

Auto ja muut mobiilit

Autojen kuvaaminen suuressa studiossa ja erilaiset valotustekniikat mahdollistavat suurien esineiden tarkan ja hallitun kuvauksen. Muodot, värit ja yksityiskohdat saadaan näkymään selkeästi ja laadukkaasti. Studioissa näitä kuvauksia tuli tehdyksi toista sataa autoa tai ajoneuvoa.

Tuotekuvat

Tuotekuvausta studiossa laajalle asiakaskunnalle, arkisista tuotteista teollisuuden hightech-laitteisiin.

Ford Mustang -aiheiset valokuvat

Valomaalaus

Valomaalaus on yksi todella mielenkiintoinen valokuvausmenetelmä. Videolla näkyy kuinka kuvaus tehdään. Olen pitänyt lyhyitä kursseja tästä tekniikasta ja opetan tätä mielelläni, jos joku kiinnostuu.

Valamaalaustekniikalla toteutettu lentokone kuvattuna museossa (asiakkaan tiloissa). Lentokone on Brewster B-239, B372.