Hyvät yrittäjät! Nyt kun saamme kuulla ikäviä uutisia ja varsinkin asiaa oikeasti tietävien (ei koske hallitusta) taholta, mitä mahdollinen konkurssiaalto tarkoittaa. YLE: https://yle.fi/uutiset/3-11601843. Varmaa siis on, että meidän yrittäjien keskuudessa on jo nyt yrittäjiä, yksinäisiä henkilöitä, jotka kamppailevat elinkeinostaan ja taloudellisesta tilanteesta. Huonoimmassa tapauksessa omasta hyvinvoinnistaan ja jaksamisestaan. Useilla on jo pääomat miinuksella ja velkaantuminen kasvaa, rahaa lisätään yrityksen jo pohjattomaan kassaan, jos sitä on edes mistä ottaa. Ihmissuhteet ja perheet ovat jo koetuksella. Mitä voisimme nyt tehdä?

Meitä yrittäjiä on kuitenkin paljon, joilla ei ole suoraa taloudellista ahdinkoa tai uhkaa toiminnalleen. Jotkut jopa jatkavat samaan tapaan kuin ennen epidemiaa jne. Hyvä näin! Ehdottaisin meille, että keräisimme riittävästi tietoa ja osaamista konkurssista, mitä se oikeasti tarkoittaa hyvässä ja huonossa, jotta voimme olla oikealla tavalla tukemassa ja olemaan ”olkapäitä” niille yrittäjille, jotka tarvitsevat nyt tukea, kuuntelijoita ja kanssakulkijoita. Pienikin apu toiselta yrittäjältä on korvaamaton, kun vastassa on kasvottomat velkojat, tunteettomat viranomaiset, arvaamaton oikeus jne. Onhan yrittäjät ”oma rotunsa” joita ”ulkopuoliset” eivät (aina) ymmärrä. Tilannetta ei helpota yhteiskuntamme päättäjien poukkoileva, sanoisinko sekava ilmaisu kaikkesta mikä koskee yrittäjiä. Myötäelän anniskelupaikkojen ja ravitsemusliikkeiden ahdingossa olevien yrittäjien tuskaa. Lista jo nyt sivuilla konkurssit.com on liian pitkä. Toivon luonnollisesti voimia myös kaikille yrittäjille tänä aikana. Pidetään kaikki huoli omasta jaksamisesta.

Kutsun siis sinut, yrittäjä, tutustumaan aiheeseen konkurssi, ei siksi että se olisi sinun yrityksesi tulevaisuus, vaan siksi että se on jonkun läheisen kanssayrittäjän elämää, tänään ja nyt. Muistakaa, Yrittäjää ei jätetä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *